Królik po 6 miesiącu
Mięso królika ma dużą wartość odżywczą, jest lekkostrawne, smaczne, delikatne i chude.
Mięso królika ma dużą wartość odżywczą, jest lekkostrawne, smaczne, delikatne i chude.
Mięso drobiowe zawiera duże ilości białka i małe ilości tłuszczu zwłaszcza mięso z piersi kurczaków i indyków. W porównaniu z wieprzowiną i wołowiną charakteryzuje się większą wartością odżywczą i dietetyczną.
Ryby to przebogate źródło wysokowartościowego białka i witamin. To także korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe omega-3, o których najnowsze badania mówią, że działają jak leki.
Jak większość ryb szczupak jest doskonały zarówno na zimno, jak i na gorąco.
Żyje w ciepłych morzach - Oceanie Atlantyckim, Morzu Północnym i Śródziemnym.
Makrela to niewielka ryba wielkości śledzia. Jej mięso ma czerwonawy kolor, jest smaczne, choć tłuste.