Jaglanka pożywna i smaczna zupka z mięsem, warzywami i kasza jaglaną dla niemowląt po 10 miesiącu.
Jaglanka pożywna i smaczna zupka z mięsem, warzywami i kasza jaglaną dla niemowląt po 10 miesiącu.
Składniki na jaglankę z mięsem i warzywami
- chude mięso (indyk/ kurczak/ cielęcinka/ królik)
- 1 mała marchewka
- ½ pietruszki
- mały kawałek selera
- ½ pora
- łyżeczka opłukanej kaszy jaglanej
- natka pietruszki
- koperek
- łyżeczka masła
- woda
- szczypta pieprzu
Niezbędne urządzenia kuchenne do przygotowania jaglanki
- garnek
- tarka
- nóż
- deska do krojenia
Sposób przyrządzenia jaglanki z mięsem i warzywami
W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięsko. Ugotuj i drobno posiekaj.
Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i selera. Pora drobno pokrój.
W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa. Dodaj przyprawy i masło. Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.
Dodaj kaszę jaglaną gotuj całość jeszcze ok 15 min.
Posyp posiekaną natką i/lub koperkiem dodaj posiekane mięsko i zupka gotowa!
fot.
osesek.pl/ FemiMedia Sylwia Stasiów - Porada