Papka z kalarepką z królikiem po 7 miesiącu

Wprowadź do diety malucha kalarepę, to bardzo zdrowe warzywo. Tu w wersji na ciepło z mięsem królika i marchewką już dla niemowląt po 7 miesiącu.

papka z kalarepą

Wprowadź do diety malucha kalarepę, to bardzo zdrowe warzywo. Tu w wersji na ciepło z mięsem królika i marchewką już dla niemowląt po 7 miesiącu.


Składniki

  • ½ marchewki
  • ½ kalarepy
  • mały kawałek pora - białej części
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 100 ml wody
  • 20 g mięsa z królika
  • woda do ugotowania mięsa

Niezbędne przybory kuchenne

  • blender
  • garnuszek
  • tarka

Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięsko i gotuj ok 15 min, wywar wylej a mięsko posiekaj. Warzywa umyj i obierz. Marchewkę i kalarepę utrzyj na tarce od dużych oczkach. Pora posiekaj. W garnuszku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć warzywa gotuj do miękkości. Do ugotowanych warzyw dodaj oliwę i posiekane mięso. Całość zmiksuj.

Podaj po przestudzeniu.

Uwagi

  • Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.
  • Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
  • Od 9 miesiąca możesz dodać szczyptę majeranku lub tymianku.
fot.
Fotolia