Roladki z cukinii z mięsem mielonym np. jagnięcym. Pamiętaj by korzystać z mięsa dobrej jakości. Danie dla całej rodziny!
Składniki
- mielone mięso jagnięce
- oliwa z oliwek
- mała cukinia
- szczypta pieprzu i rozmarynu
Niezbędne przybory kuchenne
- patelnia
- nóż
- garnek
- piekarnik nagrzany do 200C
- naczynie do zapiekania
- folia aluminiowa
Sposób przyrządzania:
Pokrój nieobraną cukinię wzdłuż na plastry. Mieloną jagnięcinę wymieszaj z przyprawami. Z mięsnej masy uformuj malutkie serdelki grubości jak parówka o długości takiej by nie wystawały z płatów cukinii. Płaty cukinii nasmaruj oliwą z oliwek i zawiń w nie mięso. Roladki ułóż w naczyniu do zapiekania przykryj folia aluminiową i piecz ok. 30 minut.
fot.
Fotolia