Pulpeciki z cielęciny z kasza manną, robi się raz dwa. Smacznego!
Składniki
- ½ marchewki
- ½ pietruszki
- mały kawałek pora
- mały kawałek selera
- 100g mielonej cielęciny
- 2 łyżeczki kaszy mannej
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- ½ jajka
- 200 ml wody
- 3 łyżki bułki tartej
- szczypta pieprzu
Niezbędne przybory kuchenne
- garnek
- miska do wymieszania mięsa z dodatkami
Sposób przyrządzenia
Warzywa obierz i umyj. W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości. W misce wymieszaj mięso, kasze manną, jajko i pieprz. Uformuj malutkie pulpeciki. Każdy obtocz w bułce tartej. Z warzywnego wywaru wyjmij warzywa i zagotuj go. Na wrzątek wrzuć pulpety, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok 30 min.
fot.
Fotolia