Kapuśniak po 10 miesiącu - jak zrobić

Na zimowa porę niezastąpiony na domowym stole kapuśniak dla niemowląt po 10 miesiącu. Danie dobre dla całej rodziny!

kapuśniak

Poznaj nasz przepis na kapuśniak

Na zimowa porę niezastąpiony na domowym stole - kapuśniak dla niemowląt po 10 miesiącu. Danie dobre dla całej rodziny!

Co jest potrzebne żeby zrobić kapuśniak z kiszonej kapusty:

Składniki na zupę kapuśniak

  • chude mięsko (indyk/ kurczak/ cielęcinka/ królik)
  • 1 mała marchewka
  • ½ pietruszki
  • mały kawałek selera
  • ½ pora
  • koperek
  • łyżeczka masła
  • ½ ziemniaka
  • czubata łyżka kapusty kwaszonej
  • woda
  • szczypta pieprzu
  • szczypta majeranku

Niezbędne urządzenia kuchenne

  • 2 garnki
  • tarka
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak ugotować kapuśniak – sposób przyrządzenia

W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięso. Ugotuj i drobno posiekaj.

Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i selera. Pora i ziemniaka drobno pokrój.

W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa. Dodaj przyprawy i masło. Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.

Kapustę kiszoną drobno posiekaj. Dodaj kapustę do garnka z warzywami, zagotuj, dodaj wczesniej ugotowane i pokrojone mięso, posyp koperkiem. Kapuśniak z kiszonej kapusty gotowy.

fot.
Fotolia