Na zimowa porę niezastąpiony na domowym stole kapuśniak dla niemowląt po 10 miesiącu. Danie dobre dla całej rodziny!
Poznaj nasz przepis na kapuśniak
Na zimowa porę niezastąpiony na domowym stole - kapuśniak dla niemowląt po 10 miesiącu. Danie dobre dla całej rodziny!
Co jest potrzebne żeby zrobić kapuśniak z kiszonej kapusty:
Składniki na zupę kapuśniak
- chude mięsko (indyk/ kurczak/ cielęcinka/ królik)
- 1 mała marchewka
- ½ pietruszki
- mały kawałek selera
- ½ pora
- koperek
- łyżeczka masła
- ½ ziemniaka
- czubata łyżka kapusty kwaszonej
- woda
- szczypta pieprzu
- szczypta majeranku
Niezbędne urządzenia kuchenne
- 2 garnki
- tarka
- nóż
- deska do krojenia
Jak ugotować kapuśniak – sposób przyrządzenia
W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięso. Ugotuj i drobno posiekaj.
Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i selera. Pora i ziemniaka drobno pokrój.
W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa. Dodaj przyprawy i masło. Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.
Kapustę kiszoną drobno posiekaj. Dodaj kapustę do garnka z warzywami, zagotuj, dodaj wczesniej ugotowane i pokrojone mięso, posyp koperkiem. Kapuśniak z kiszonej kapusty gotowy.