Zielonkawa zupa z ciecierzycy po 10 miesiącu - przepis

Bezmięsna zielonkawa zupa z ciecierzycy i warzyw dla niemowlęcia po 10 miesiącu.

zupa z ciecierzycy

Prosty przepis na zupę z ciecierzycy

Bezmięsna zielonkawa zupa z ciecierzycy i warzyw dla niemowlęcia po 10 miesiącu.

Składniki na zupę z ciecierzycy

  • 1/3 szklanki ugotowanej ciecierzycy z wodą, w której się gotowała
  • kawałek korzenia pietruszki
  • ziemniak
  • kawałek pora
  • łyżka oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • majeranek

Niezbędne przybory kuchenne

  • garnek
  • blender
  • tarka do jarzyn

Jak ugotować zupę z ciecierzycy

Pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Ziemniaka i pora pokrój w drobna kostkę.

Ciecierzycę odlej (wody nie wylewaj) i zmiksuj.

W garnku zagotuj wodę z gotowania fasoli i na wrzątek wrzuć pozostałe warzywa, kiedy zmiękną dodaj zmiksowaną cieciorkę, łyżkę oliwy z oliwek i majeranek. Zupa z ciecierzycy gotowa, smacznego.

fot.
Fotolia