Kotlety z ryby po 18 miesiącu

Smażone kotlety z dorsza z koperkiem. Dla małych i dużych!

kotlety z dorsza dla dziecka
Sposób przyrządzenia
  • ½ filetu z dorsza lub mintaja
  • bułka, razowa z ziarenkami
  • mleko
  • jajko
  •  pieprz,
  • posiekany koperek
  • bułka tarta
Niezbędne przybory kuchenne
  • maszynka do mielenia
  • miska
  • mikser
  • patelnia
Sposób przyrządzenia

Bułkę namocz w mleku. Zmiel rybę, razem z odciśniętą bułką. Zmieloną rybę, wymieszaj z przyprawami. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj bułkę tartą. Formuj nieduże płaskie kotleciki i smaż na oleju z obu stron. Usmażone kotleciki wykładaj na papierowe ręczniki by odsączyć je z tłuszczu.
fot.
Fotolia