Kawałek ryby, pomidory, słodka papryka i naturalny jogurt wystarczą by przygotować paprykarz dla dziecka po 12 miesiącu.
Składniki
- filet z ryby słodkowodnej bez skóry
- cebula
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- mielony kminek
- 2 pomidory
- 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
- masło
- ociupinka zmielonego pieprzu
Niezbędne przybory kuchenne
- głęboka patelnia
- nóż
- deska do krojenia
Sposób przyrządzenia
Pomidory sparz, obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Na maśle podduś posiekaną cebulkę, dodaj pokrojone pomidory, paprykę i kminek, podlej wodą, duś ok. 10 min. Rybę pokrój na cienkie paseczki. Dodaj do sosu, dopraw ociupinką pieprzu. Duś aż ryba zmięknie i dodaj jogurt.
fot.
Fotolia