Paprykarz z ryby po 12 miesiącu

Kawałek ryby, pomidory, słodka papryka i naturalny jogurt wystarczą by przygotować paprykarz dla dziecka po 12 miesiącu.

przepisy z rybą dla dzieci
Składniki
  • filet z ryby słodkowodnej bez skóry
  • cebula
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • mielony kminek
  • 2 pomidory
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • masło
  • ociupinka zmielonego pieprzu
Niezbędne przybory kuchenne
  • głęboka patelnia
  • nóż
  • deska do krojenia
Sposób przyrządzenia
Pomidory sparz, obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Na maśle podduś posiekaną cebulkę, dodaj pokrojone pomidory, paprykę i kminek, podlej wodą, duś ok. 10 min. Rybę pokrój na cienkie paseczki. Dodaj do sosu, dopraw ociupinką pieprzu. Duś aż ryba zmięknie i dodaj jogurt.
fot.
Fotolia