Wystarczy zmielone mięso z ryby wymieszać z jajkiem i przyprawami by przygotować dla dzieci pyszne malutkie kotleciki rybne na jeden kęs.
Składniki
- 50 dag filetów z białej ryby pokrojonych na kawałki
- jajko
- 1 posiekana czerwona cebula
- bułka tarta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- koperek
- kolendra
- pieprz
Niezbędne przybory kuchenne
- maszynka do mielenia
- nóż
- deska do krojenia
- miseczka
Sposób przyrządzenia
Filety przepuść przez maszynkę do mielenia. W misce dokładnie wymieszaj zmieloną rybę z jajkiem, posiekaną cebulą, posiekaną zieleniną, oliwą i przyprawami. Gdyby masa była zbyt rzadka dodaj bułki tartej. Z masy formuj malutkie kotleciki „na jeden kęs" obtaczając każdy w bułce tartej. Kotlecik można ugotować wrzucając na wrzący wywar warzywny lub zapiec w piekarniku.
fot.
Fotolia