Fasolpytka - kluski z fasoli po 18 miesiącu

Zaszalej dziś w kuchni i dla wszystkich przygotuj pyszne fasolpytka. Smacznego!

kluski z fasoli

Zaszalej dziś w kuchni i dla wszystkich przygotuj pyszne fasolpytka. Smacznego!

Składniki
  • 250 g ugotowanej fasoli jaś
  • 1 cebule posiekane
  • 25 g masła
  • 50 g mąki
  • jajko
  • pieprz
  • cząber
Niezbędne przybory kuchenne
  • maszynka do mielenia
  • garnek
Sposób przyrządzenia

Fasolę zmiel, dodaj mąkę, cebulę, jajko, pieprz i cząber. Wyrabiaj ciasto.

Ciasto podziel na części i tnij jak na kopytka. W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzucaj kluski i gotuj do momentu wypłynięcia.

Zobacz: Jak gotować rośliny strączkowe?
fot.
Fotolia