Rozmarynki aromatyczne kotleciki po 12 miesiącu

Pyszne malutkie kotleciki przygotuj ze świeżego mięsa mielonego z aromatycznym rozmarynem a potem patrz jak Twój maluszek się zajada.

pulpety z rozmarynem

Składniki

  • ½ kg mieszanego chudego mięsa mielonego
  • bułka tarta
  • jajko
  • ½ cebuli,
  • 2-3 gałązki świeżego  rozmarynu,
  • pieprz,

Niezbędne przybory kuchenne

  • deska do krojenia
  • nóż
  • miska
  • garnek

Sposób przyrządzenia
Cebule i rozmaryn drobno posiekaj. W misce wymieszaj mięso mielone z jajkiem posiekaną cebulą i rozmarynem. Dodaj sól i pieprz. Formuj małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego - „na jeden kęs". Rozmarynki ugotuj wrzucając je na wrzący wywar warzywny lub na parze.

fot.
Fotolia