Nie każdy lubi wątróbkę, dlatego warto wypróbować ten przepis dzięki nim wątróbki kurze zyskają całkiem nowy smak a to dzięki jabłkom i majerankowi. Danie dla całej rodziny!
Składniki
- 100 g wątróbki kurzej
- mąka
- szklanka mleka
- olej
- kwaśne jabłko
- majeranek
- pieprz
Niezbędne przybory kuchenne
- miska
- nóż
- patelnia
Sposób przyrządzania:
Wątróbkę oczyść z błon, umyj. Do miseczki nalej mleko i włóż do niego wątróbkę na ok. 30 min. Cebulę pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz i pokrój w dużą kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zrumień jabłka. Wyłóż je na talerzyk. Wątróbkę osącz, możesz pokroić ją na kawałki oprósz mąką i pieprzem. Na świeżym oleju usmaż wątróbkę. Dodaj jabłka, majeranek i wymieszaj.
fot.
Fotolia