Wątróbka z jabłkami po 18 miesiącu

Nie każdy lubi wątróbkę, dlatego warto wypróbować ten przepis dzięki nim wątróbki kurze zyskają całkiem nowy smak a to dzięki jabłkom i majerankowi. Danie dla całej rodziny!

wątróbka z jabłkami

Składniki

  • 100 g wątróbki kurzej
  • mąka
  • szklanka mleka
  • olej
  • kwaśne jabłko
  • majeranek
  • pieprz

Niezbędne przybory kuchenne

  • miska
  • nóż
  • patelnia

Sposób przyrządzania:

Wątróbkę oczyść z błon, umyj. Do miseczki nalej mleko i włóż do niego wątróbkę na ok. 30 min. Cebulę pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz i pokrój w dużą kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zrumień jabłka. Wyłóż je na talerzyk. Wątróbkę osącz, możesz pokroić ją na kawałki oprósz mąką i pieprzem. Na świeżym oleju usmaż wątróbkę. Dodaj jabłka, majeranek i wymieszaj.

fot.
Fotolia