Kefir po 11 miesiącu
Kefir wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu, gdzie od setek lat był jednym z najcenniejszych napojów, jakimi raczyli się miejscowi matuzalemowie.
Kefir wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu, gdzie od setek lat był jednym z najcenniejszych napojów, jakimi raczyli się miejscowi matuzalemowie.
Mleko acidofilne to orzeźwiający napój fermentowany otrzymywany w wyniku ukwaszania mleka czystymi kulturami bakterii.
Jogurt znano już w starożytności, a tradycja jego wytwarzania była ustnie przekazywana w różnych kulturach. Jogurt pochodzi najprawdopodobniej z Indii, szczególnie rozpowszechnił się w krajach bliskiej Azji i Afryki, a poprzez Turcję na Bałkanach.
Jajko jest produktem wyjątkowo bogatym we wszystkie składniki potrzebne organizmowi, do prawidłowego funkcjonowania, a do tego ma mało kalorii.
Są pod wieloma względami lepsze od jaj kurzych. Są zdrowsze bo mają więcej ważnych składników odżywczych i mają też zdecydowanie lepszy smak.