Pyszne grzanki z bagietki z morszczukiem i żółtym serem. Danie dobre dla całej rodziny!
Składniki:
Niezbędne przybory kuchenne
- filet z morszczuka
- łyżka soku z cytryny,
- masło,
- bagietka,
- ząbek czosnku,
- starty żółty sera najlepiej typu gouda,
- słodka papryka w proszku,
- pieprz
Sposób przyrządzenia
- garnek do gotowania na parze
- nóż
- deska do krojenia
- piekarnik
Filet pokrój na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i ugotuj na parze.
Bagietkę pokrój w skośne kromki, posmaruj masłem i natrzyj czosnkiem. Na grzance połóż rozdrobnioną rybę, posyp pieprzem, startym serem a na końcu papryką. Spód grzanki oszczędnie zwilż wodą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 150 C ok. 5-10 minut.
fot.
Fotolia