Krewetki z ryżem po 18 miesiącu

Krewetki w aromatycznym sosie z ryżem. Palce lizać!

krewetki z ryżem
Składniki:
  • garść obranych krewetek,
  • 2-3 łyżki ugotowanego ryżu,
  • ½ szklanki warzywnego wywaru,
  • łyżka śmietany
  • cebula,
  • ząbek czosnku,
  • pieprz,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
Niezbędne przybory kuchenne
  • patelnia,
  • deska,
  • nóż,
  • garnek
  • praska do czosnku
Sposób przyrządzenia

Cebulę posiekaj. Na patelni roztop masło, przesmaż z cebule. Dodaj wywar, śmietanę, zmiażdżony czosnek. I gotuj ok. 10 min. Do sosu dodaj ryż i krewetki, dopraw. Duś kolejne 10 min. Wsyp natkę i wymieszaj. 
fot.
Fotolia