Nieziemsko smaczna zupa z pstrąga z warzywami, aromatycznie przyprawiona. Danie dla całej rodziny!
Składniki:
Niezbędne przybory kuchenne
- filet z pstrąga
- mrożonka warzywna włoszczyzna krojona w paski z porem
- koncentrat pomidorowy
- sok z cytryny
- masło
- łyżka mąki
- mieszanka curry
- majeranek,
- imbir,
- gałka muszkatołowa,
- pieprz
Sposób przyrządzenia
- garnek
- nóż
- deska do krojenia
- patelnia
W garnku zagotuj wodę, do wrzątku wrzuć warzywa. Kiedy zmiękną dodaj masło, curry, łyżkę soku z cytryny.
Pstrąga pokrój w paski i dodaj do wywaru, gotuj na małym ogniu. Dodaj resztę przypraw.
Na patelni roztop masło, podsmaż łyżkę koncentratu pomidorowego, dodaj mąkę - wymieszaj i połącz z zupą
fot.
Fotolia