Zupka z pstrąga po 18 miesiącu

Nieziemsko smaczna zupa z pstrąga z warzywami, aromatycznie przyprawiona. Danie dla całej rodziny!

zupka z pstrąga
Składniki:
  • filet z pstrąga
  • mrożonka warzywna włoszczyzna krojona w paski z porem
  • koncentrat pomidorowy
  • sok z cytryny
  • masło
  • łyżka mąki
  • mieszanka curry
  • majeranek,
  • imbir,
  • gałka muszkatołowa,
  • pieprz
Niezbędne przybory kuchenne
  • garnek
  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
Sposób przyrządzenia

W garnku zagotuj wodę, do wrzątku wrzuć warzywa. Kiedy zmiękną dodaj masło, curry, łyżkę soku z cytryny.

Pstrąga pokrój w paski i dodaj do wywaru, gotuj na małym ogniu. Dodaj resztę przypraw.

Na patelni roztop masło, podsmaż łyżkę koncentratu pomidorowego, dodaj mąkę - wymieszaj i połącz z zupą
fot.
Fotolia