Ryba z fasolką po 10 miesiącu

Garść zielonej fasolki szparagowej, pomidor i filet z mintaja lub dorsza i pyszne danie obiadowe gotowe.

ryba z zieloną fasolką szparagową
Składniki
  • 50 g świeżej lub mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • filet mintaja, dorsza lub morszczuka
  • 2 pomidory
  • posiekana natka pietruszki
  • mały ząbek czosnku w łupince
  • pieprz, zioła prowansalskie
  • oliwa z oliwek
Niezbędne przybory kuchenne
  • garnek
  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
Sposób przyrządzenia

Filet ugotuj na parze podziel na mniejsze kawałki.

Fasolkę ugotuj - najlepiej na parze. Pokrój na kawałki.

Pomidora sparz wrzątkiem, obierz, usuń gniazda nasienne i drobno pokrój.

Na patelnię nalej oliwę, połóż ząbek czosnku. Podgrzewaj oliwę na średnim ogniu by przeszła aromatem czosnku. Po wyjęciu czosnku dodaj pomidory, dopraw. Kiedy pomidory zmiękną dodaj fasolkę i rybkę, posyp natką pietruszki.
fot.
Fotolia