Garść zielonej fasolki szparagowej, pomidor i filet z mintaja lub dorsza i pyszne danie obiadowe gotowe.
Składniki
Niezbędne przybory kuchenne
- 50 g świeżej lub mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- filet mintaja, dorsza lub morszczuka
- 2 pomidory
- posiekana natka pietruszki
- mały ząbek czosnku w łupince
- pieprz, zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia
- garnek
- nóż
- deska do krojenia
- patelnia
Filet ugotuj na parze podziel na mniejsze kawałki.
Fasolkę ugotuj - najlepiej na parze. Pokrój na kawałki.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz, usuń gniazda nasienne i drobno pokrój.
Na patelnię nalej oliwę, połóż ząbek czosnku. Podgrzewaj oliwę na średnim ogniu by przeszła aromatem czosnku. Po wyjęciu czosnku dodaj pomidory, dopraw. Kiedy pomidory zmiękną dodaj fasolkę i rybkę, posyp natką pietruszki.
fot.
Fotolia