Garść mrożonej włoszczyzny mięso z indyka i papka jarzynowa z indykiem dla niemowlęcia po 7 miesiącu gotowa!
Garść mrożonej włoszczyzny mięso z indyka i papka jarzynowa z indykiem dla niemowlęcia po 7 miesiącu gotowa!
Składniki
- garść mrożonej włoszczyzny
- ziemniak
- łyżeczka masła
- 100 ml wody
- 20 g mięsa z piersi indyka
- woda do ugotowania mięsa
Niezbędne przybory kuchenne
- blender
- garnuszek
Sposób przyrządzenia
W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięsko i gotuj ok 15 min, wywar wylej a mięsko posiekaj. Ziemniaka umyj obierz i drobno pokrój. W garnuszku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć warzywa i gotuj do miękkości. Do warzywnego wywaru dodaj masło i posiekane mięso. Całość zmiksuj.
Podaj po przestudzeniu.
Uwagi
- Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.
- Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
- Od 9 miesiąca możesz dodać szczyptę majeranku.
fot.
Fotolia