Papka jarzynowa z indykiem po 7 miesiącu

Garść mrożonej włoszczyzny mięso z indyka i papka jarzynowa z indykiem dla niemowlęcia po 7 miesiącu gotowa!

papka jarzynowa z indykiem dla niemowlaka

Garść mrożonej włoszczyzny mięso z indyka i papka jarzynowa z indykiem dla niemowlęcia po 7 miesiącu gotowa!

Składniki

  • garść mrożonej włoszczyzny
  • ziemniak
  • łyżeczka masła
  • 100 ml wody
  • 20 g mięsa z piersi indyka
  • woda do ugotowania mięsa

Niezbędne przybory kuchenne

  • blender
  • garnuszek

Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięsko i gotuj ok 15 min, wywar wylej a mięsko posiekaj. Ziemniaka umyj obierz i drobno pokrój. W garnuszku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć warzywa i gotuj do miękkości. Do warzywnego wywaru dodaj masło i posiekane mięso. Całość zmiksuj.

Podaj po przestudzeniu.

Uwagi

  • Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.
  • Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
  • Od 9 miesiąca możesz dodać szczyptę majeranku.
fot.
Fotolia