Marchewka z groszkiem po 18 miesiącu – przepis

Tradycyjny dodatek obiadowy marchewka z groszkiem na ciepło.

marchewka z groszkiem

Prosty przepis na gotowaną marchewkę z groszkiem

Tradycyjny dodatek obiadowy marchewka z groszkiem na ciepło.

Składniki na marchewkę z groszkiem 

  • ¼ mrożonki: marchewka z groszkiem
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka bułki tartej

Niezbędne przybory kuchenne

  • garnek
  • łyzka do mieszania

Jak zrobić marchewkę z groszkiem 

W garnku zagotuj wodę na wrzątek wrzuć nierozmrożoną mrożonkę. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem do miękkości ok. 10 -15 min.

Po ugotowaniu odlej całą wodę. Dopraw solą i pieprzem.

Po środku rozgarnij warzywa i dodaj masło. Poczekaj aż masło się rozpuści i dodaj bułkę tartą. Wymieszaj ją z masłem i chwile podsmaż. Kiedy bułka się zrumieni delikatnie całość wymieszaj.

Marchewka z groszkiem gotowa, smacznego

fot.
Fotolia