Tradycyjny dodatek obiadowy marchewka z groszkiem na ciepło.
Prosty przepis na gotowaną marchewkę z groszkiem
Tradycyjny dodatek obiadowy marchewka z groszkiem na ciepło.
Składniki na marchewkę z groszkiem
- ¼ mrożonki: marchewka z groszkiem
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- łyżeczka masła
- łyżeczka bułki tartej
Niezbędne przybory kuchenne
- garnek
- łyzka do mieszania
Jak zrobić marchewkę z groszkiem
W garnku zagotuj wodę na wrzątek wrzuć nierozmrożoną mrożonkę. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem do miękkości ok. 10 -15 min.
Po ugotowaniu odlej całą wodę. Dopraw solą i pieprzem.
Po środku rozgarnij warzywa i dodaj masło. Poczekaj aż masło się rozpuści i dodaj bułkę tartą. Wymieszaj ją z masłem i chwile podsmaż. Kiedy bułka się zrumieni delikatnie całość wymieszaj.
Marchewka z groszkiem gotowa, smacznego
fot.
Fotolia