Ser feta, pomidory, ogórki, sałata, aromatyczne zioła, oliwa z oliwek - wystarczy tylko wymieszać i zjadać.
Ser feta, pomidory, ogórki, sałata, aromatyczne zioła, oliwa z oliwek - wystarczy tylko wymieszać i zjadać.
Składniki
- kawałek sera typu feta
- pomidor
- ½ zielonego ogórka
- kawałek czerwonej papryki
- liść sałaty lodowej
- kilka czarnych oliwek
- łyżka oliwy z oliwek
- szczypta ziół prowansalskich
- szczypta pieprzu
Niezbędne przybory kuchenne
- nóż
- deska do krojenia
- miseczka
Sposób przyrządzenia
Fetę pokrój w kostkę. Pomidora sparz, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ogórka obierz usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Sałatę porwij na kawałeczki. Czarne oliwki pokrój. Kawałek papryki pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski dodaj zioła, pieprz, oliwę i fetę. Delikatnie wymieszaj.
fot.
Fotolia