Smakowita zupa z rybą i ryżem na wywarze warzywnym już dla niemowlęcia po 10 miesiącu.
Składniki
Niezbędne przybory kuchenne
- marchewka
- pietruszka
- kawałek pora
- kawałek selera
- 2 łyżki ryżu
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki rozdrobnionej ugotowanej na parze ryby
- posiekany koperek
- szczypta estragonu
Sposób przyrządzenia
- garnek
- blender
- nóż
- deska do krojenia
W garnku zagotuj ok. 300 ml wody. Na wrzątek wrzuć warzywa i gotuj aż zmiękną. Usuń włoszczyznę z wywaru ( marchewkę zachowaj) doprowadź do wrzenia i wrzuć ryż do wrzątku, gotuj, aż stanie się całkiem miękki. Marchewkę drobno pokrój.
Do ryżanki dodaj rybę, marchewkę, sok z cytryny, wsyp estragon i koperek. Wymieszaj.
fot.
Fotolia