Smażone rybne kotleciki przygotowane na pianie z białek z dużą ilością natki pietruszki.
![pulpeciki z ryby z natką pietruszki](https://www.osesek.pl/files/styles/content/public/pulpeciki-z-ryby-z-natka.jpg?itok=dX1HYkaO)
Składniki
Niezbędne przybory kuchenne
- 1/2 kg filetów rybnych
- jajko
- tarta bułka
- pęczek natki pietruszki
- małą cebulkę
- pieprz
- olej z pestek winogron
Sposób przyrządzenia
- maszynka do mielenia
- mikser
- patelnia
Filety zmiel razem z natką pietruszki i cebulką, dodaj przyprawy. Oddziel żółtko od białka. Do białka wsyp odrobinę soli ubij sztywną pianę. Masę delikatnie połącz z pianą. Formuj nieduże płaskie kotleciki i smaż na oleju z obu stron. Usmażone kotleciki wykładaj na papierowe ręczniki by odsączyć je z tłuszczu.
fot.
Fotolia