Zielone kotleciki rybne po 24 miesiącu

Smażone rybne kotleciki przygotowane na pianie z białek z dużą ilością natki pietruszki.

pulpeciki z ryby z natką pietruszki
Składniki
  • 1/2 kg filetów rybnych
  • jajko
  • tarta bułka
  • pęczek natki pietruszki
  • małą cebulkę
  • pieprz
  • olej z pestek winogron
Niezbędne przybory kuchenne
  • maszynka do mielenia
  • mikser
  • patelnia
Sposób przyrządzenia

Filety zmiel razem z natką pietruszki i cebulką, dodaj przyprawy. Oddziel żółtko od białka. Do białka wsyp odrobinę soli ubij sztywną pianę. Masę delikatnie połącz z pianą. Formuj nieduże płaskie kotleciki i smaż na oleju z obu stron. Usmażone kotleciki wykładaj na papierowe ręczniki by odsączyć je z tłuszczu.
fot.
Fotolia