Wystarczy garść jagód świeżych lub mrożonych, woda i kleik ryżowy i pyszny przecier jagodowy gotowy, dla niemowląt po 6 miesiącu.
Wystarczy garść jagód świeżych lub mrożonych, woda i kleik ryżowy i pyszny przecier jagodowy gotowy, dla niemowląt po 6 miesiącu.
Składniki
- 200g czarnych jagód
- 20 ml przegotowanej wody mineralnej
- łyżeczka kleiku ryżowego
Niezbędne przybory kuchenne
- sitko
- dwie małe miski
Sposób przyrządzenia
Jagody umyj i przetrzyj przez sitko. W ciepłej wodzie rozprowadź kleik. Do kleiku dodaj przetarte jagody i wymieszaj.
Uwagi
- Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.
- Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
- Od 11 miesiąca możesz podawać z jogurtem naturalnym.
fot.
osesek.pl