Przecier z czarnych jagód po 6 miesiącu

Wystarczy garść jagód świeżych lub mrożonych, woda i kleik ryżowy i pyszny przecier jagodowy gotowy, dla niemowląt po 6 miesiącu.

przecier z jagód przepis dla niemowlaka

Wystarczy garść jagód świeżych lub mrożonych, woda i kleik ryżowy i pyszny przecier jagodowy gotowy, dla niemowląt po 6 miesiącu.

Składniki

  • 200g czarnych jagód
  • 20 ml przegotowanej wody mineralnej
  • łyżeczka kleiku ryżowego

Niezbędne przybory kuchenne

  • sitko
  • dwie małe miski

Sposób przyrządzenia

Jagody umyj i przetrzyj przez sitko. W ciepłej wodzie rozprowadź kleik. Do kleiku dodaj przetarte jagody i wymieszaj.

Uwagi

  • Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.
  • Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
  • Od 11 miesiąca możesz podawać z jogurtem naturalnym.
fot.
osesek.pl