Naleśnikowy makaron z jeżynowym sosem po 18 miesiącu

Naleśnikowy makaron z jeżynowym sosem po 18 miesiącu

makaron naleśnikowy z jeżynami

Naleśnikowy makaron z jeżynowym sosem po 18 miesiącu

Składniki

  • naleśnik pokrojony w paseczki
  • 100 ml świeżo wypśniętego soku pomarańczowego
  • łyżeczka miodu
  • garść jeżyn
  • jogurt
  • łyżeczka masła

Niezbędne urządzenia kuchenne

  • patelnia
  • wysokie naczynie
  • blender
  • miseczka

Sposób przyrządzania

Do wysokiego naczynia przełóż jeżyny i zmiksuj na sos. Na rozgrzanej patelni roztop masło dodaj sok i miód. Od czasu do czasu mieszaj i poczekaj aż sos zgęstnieje. Następnie dodaj naleśnikowy makaron i podsmaż. Wyłóż makaron na talerz polej jogurtem i jeżynowym sosem.

fot.
Fotolia