Jaśkową sałatkę przygotujesz z fasoli, pomidora, czerwonej i żółtej papryki. Nie zapomnij tylko żeby fasolę ugotować!
Jaśkową sałatkę przygotujesz z fasoli, pomidora, czerwonej i żółtej papryki. Nie zapomnij tylko żeby fasolę ugotować!
Składniki:
Niezbędne przybory kuchenne
- garść ugotowanej fasoli Jasiek
- 1 pomidor
- ¼ żółtej papryki
- ¼ czerwonej papryki
- ząbek czosnku
- kilka liści świeżej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
Sposób przyrządzenia
- nóż
- miska
- miseczka
Ugotowana fasolę, zostaw do ostudzenia. Ostudzoną przesyp do miski.
Papryki obierz cieniutko ze skóry, pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski.
Pomidora sparz obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do fasoli.
Do małej miseczki nalej oliwę, dodaj wyciśnięty czosnek, pieprz i drobno pocięte listki bazylii, polej warzywa i dokładnie wymieszaj.Zobacz:
Jak gotować rośliny strączkowe?
fot.
Fotolia