Papka warzywna z kurczakiem po 6 miesiącu

Papka z marchewki, brokuła i ziemniaka z mięsem z piersi kurczaka dla niemowlęcia po 6 miesiącu.

papka warzywna z kurczakiem dla niemowlaka

Papka z marchewki, brokuła i ziemniaka z mięsem z piersi kurczaka dla niemowlęcia po 6 miesiącu.

Składniki

  • ½ marchewki
  • ½ ziemniaka
  • 1 różyczka brokuła
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 20g surowego mięsa kurczaka z piersi
  • 100 ml wody
  • szczypta natki pietruszki
  • dodatkowo woda do ugotowania mięsa


Niezbędne przybory kuchenne

  • 2 garnuszki
  • blender


Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotuj wodę i na wrzątek wrzuć mięso, ugotuj ok 10 min. Wywar wylej a mięso posiekaj.

Marchewkę i ziemniaka obierz i umyj. W garnuszku zagotuj wodę i na wrzątek wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj brokuła. Dodaj oliwę, natkę i posiekane mięsko. Całość zmiksuj.

Podaj po przestudzeniu.

Uwagi

  • Od 8 miesiąca możesz dodać majeranek.
  • Jeżeli papka będzie za rzadka, możesz ja zagęścić kleikiem ryżowym.
fot.
Fotolia