Pasta z drobiowych wątróbek po 12 miesiącu

Odżywcza pasta z wątróbek kruczka i jajka dla małych i dużych.

pasta z drobiowej wątróbki do chleba

Odżywcza pasta z wątróbek kruczka i jajka dla małych i dużych. 

Składniki

  • 2 wątróbki z kurczaka
  • jajko
  • natka pietruszki
  •  pieprz ziołowy
  • mała cebulka
  • łyżeczka oleju
  • woda

Niezbędne przybory kuchenne

  • patelnia
  • maszynka do mielenia

Sposób przyrządzenia

Natkę i cebulkę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż wątróbki podlewając wodą tak, aby się dusiły. Gdy stracą krwiste zabarwienie, zdejmij z ognia i ostudź. Jako ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Wszystkie składniki przepuść przez maszynkę i wymieszaj.

fot.
Fotolia