Aromatyczne zapiekane pomidory po 18 miesiącu
Zapiekane pomidory po 18 miesiącu
Składniki
- 2 dojrzałe pomidory (pomidorów można oczywiście zrobić więcej porcja dla dziecka to 1-2 połówki)
- 1 łyżka masła,
- ½ małego ząbka czosnku,
- szczypta pieprzu,
- oregano
Niezbędne urządzenia kuchenne
- piekarnik
- żaroodporne naczynie
Sposób przyrządzania
Pomidory przekrój i wyłóż do żaroodpornej formy. Czosnek drobno posiekaj. Na połówkach pomidorów poukładaj posiekany czosnek, dopraw oregano i pierzem, połóż na nich płatki masła.
Piekarnik rozgrzej do 180C i zapiekaj w tej temperaturze przez ok. 10-15 min.
Możesz podawać jako samodzielne danie lub jak dodatek do mięsnych pulpecików.
fot.
Fotolia