Zapiekane pomidory po 18 miesiącu

Aromatyczne zapiekane pomidory po 18 miesiącu

zapiekane pomidory

Zapiekane pomidory po 18 miesiącu

Składniki

  • 2 dojrzałe pomidory (pomidorów można oczywiście zrobić więcej porcja dla dziecka to 1-2 połówki)
  • 1 łyżka masła,
  • ½ małego ząbka czosnku,
  • szczypta pieprzu,
  • oregano

Niezbędne urządzenia kuchenne

  • piekarnik
  • żaroodporne naczynie

Sposób przyrządzania

Pomidory przekrój i wyłóż do żaroodpornej formy. Czosnek drobno posiekaj. Na połówkach pomidorów poukładaj posiekany czosnek, dopraw oregano i pierzem, połóż na nich płatki masła.

Piekarnik rozgrzej do 180C i zapiekaj w tej temperaturze przez ok. 10-15 min.

Możesz podawać jako samodzielne danie lub jak dodatek do mięsnych pulpecików.

fot.
Fotolia