Delikatne, smaczne i pożywne jajko sadzone na parze dla niemowlęcia po 11 miesiącu. Wypróbuj ten przepis naprawdę warto!
Delikatne, smaczne i pożywne jajko sadzone na parze dla niemowlęcia po 11 miesiącu. Wypróbuj ten przepis naprawdę warto!
Składniki
- jajko
- łyżeczka masła
- ociupinka pieprzu
Niezbędne przybory kuchenne
- zestaw do gotowania na parze
- talerzyk o średnicy mniejszej od sitka z zestawu do gotowania na parze
lub
- talerzyk o średnicy większej od garnka
- garnek z gotującą wodą
Sposób przyrządzenia
Jajko umyj w ciepłej wodzie. W garnku zagotuj wodę. Talerzyk wysmaruj masłem i połóż na sitku od zestawu do gotowania na parze lub na garnku. Poczekaj chwile aż masło się rozpuści. Na rozgrzane masło wybij jajko. Posyp pieprzem lub startą gałką muszkatałową. Czekaj aż jako się zetnie.
fot.
osesek.pl