Placki z dziurką po 18 miesiącu

Pyszne placki z dziurką - jabłko w cieście naleśnikowym

placki z dziurką z jabłka

Pyszne placki z dziurką - jabłko w cieście naleśnikowym


Składniki

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • cynamon
  • 2 duże jabłka
  • olej z pestek winogron


Niezbędne przybory kuchenne

  • miska
  • mikser
  • patelnia
  • nóż

Sposób przyrządzania:

Jajka umyj wybij do miski, ubij. Dodaj mleko i wodę wymieszaj. Cały czas miksując dodawaj powoli mąkę i cynamon. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na ok. 30 min.

Jabłka umyj wydrąż gniazda nasienne i pokrój w plasterki tak, żeby każdy plasterek miał dziurkę. Tak przygotowane jabłka zanurzaj w cieście naleśnikowym i smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.

fot.
osesek.pl