Pyszne placki z dziurką - jabłko w cieście naleśnikowym
Pyszne placki z dziurką - jabłko w cieście naleśnikowym
Składniki
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- cynamon
- 2 duże jabłka
- olej z pestek winogron
Niezbędne przybory kuchenne
- miska
- mikser
- patelnia
- nóż
Sposób przyrządzania:
Jajka umyj wybij do miski, ubij. Dodaj mleko i wodę wymieszaj. Cały czas miksując dodawaj powoli mąkę i cynamon. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na ok. 30 min.
Jabłka umyj wydrąż gniazda nasienne i pokrój w plasterki tak, żeby każdy plasterek miał dziurkę. Tak przygotowane jabłka zanurzaj w cieście naleśnikowym i smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.
fot.
osesek.pl