- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Ulubione
O mnie
Archiwum
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 25433 |
Komentarzy: | 336 |
Założony: | 5 sierpnia 2010 |
Ostatni wpis: | 13 marca 2016 |
kobieta, 50 lat, Płock
164 cm, 86.70 kg więcej o mnie
Postępy w odchudzaniu
Masa ciała
Leniwy dzionek i małe, ale ważne zwycięstwo
Sałatka jak marzenie i dobry humor, mimo kaca
Dołek, dół, dolisko, wyrwa w ziemi...
· mix ulubionych sałat - 1 opakowanie (do zastąpienia roszponką)
· awokado dojrzałe - 1 sztuka
· kaki - 1 sztuka
· gorgonzola - 60 gramów
· orzechy włoskie - 3 łyżki
· granat - 1 sztuka
· suszony pomidor - 3 sztuki
Sałatę rozłożyć na płaskim taelrzu. Awokado pokroić w plasterki, następnie pokroić na ćwiartki. Kaki pokroić w cienkie plasterki. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Z granatu wydrążyć pestki.
Na sałacie układamy kolejno: awokado, kaki, suszone pomidory. Gorgonozolę pokroić w kosteczkę i poukładać na sałacie. Posypać pestkami granatu i pokruszonymi orzechami włoskimi.
Zestawienie wydaje się interesujące i powinno być atrakcyjne smakowo. A suszonych pomidorów muszę poszukać w szafce, bo kiedyś kupiłam i chyba nie zużyłam całkiem do końca. A przynajmniej takie mi majaczy niejasne przeczucie czy raczej wrażenie, hehe. Orzechy, notabene, też posiadam, ale trzeba by je wyłuskać, przy czym mają chyba kilka lat, więc nie jestem pewna, czy śmietnik nie jest dla nich najlepszym miejsce. Oj, bez orzechów też będzie dobrze...