Jak w tytule by były sukcesy trza działać i to.... kompleksowo i kompleksowo sprowadzić ocenę działania do jednego wyniku prowadzącego do upragnionej wagi a po do.. jej utrzymanie i to na latka ufff ...by nie było jo-jo. A ocena cóż by dawała poczucie pozytywnego działania ku utrzymaniu wagi trza sprowadzić do jednej procentowej oceny zliczając szereg najważniejszych elementach różnie ważonych po ich wpływie....na chudniecie i wyznaczonych z doświadczeń wypracowanych na własnym garbie...lata doświadczeń i podpatrywań innych co im sie udało i nie wymiękli i dali nogę ..a zostało cóż niewielu co należy om sie gratulacje a wszystkim czytającym ..powodzenia jak w potrzebie
Tabela zbiorcza oceny wypełniania czynników pro-chudnięciu w tygodniu 13 -20 kochani uwazam ze trza działa
Czynniki dla chudnięcia (procentowy wpływ) | Moja norma | Pn. | Wt. | Śr. | Czw. | Pt. | Sob.. | N. |
jadło*(50%) | 2000 kcal/d | 50% | 50% | 50% | 50% | |||
ćwiczenia* | 100,200,>300 | 30% | 30% | 20% | 30% | |||
okno snu i jadła( 5%) | 10h/14 h | 5% | 5% | 5% | ||||
Nawodnie nie** ( 5%) | 2,6l/d | 5% | 5% | 5% | ||||
struktura jadła***(5%) | wg. dietki Vitalii | 5% | 5% | 5% | ||||
rozdział jadła od picia (5%) | więcej niż 15 minut | 5% | 5% | 5% | 5% | |||
dni z wypełnieniniem | >75% | 1 | 1 | 1 | 1 |
ILOSCI DNI W TYG. Z WYPEŁNIENIEM ZAŁOZEŃ-4
ŚREDNIA NARASTAJĄCA TYGODNIOWEGO WYPEŁNIENIA ZAŁOZEŃ- 6/7
PRZYPIS DO TABEKI
* poziom jadło i ćwiczeń tak by
bilansie kaloryczny = jadle-2000-cwiczenia = -500 kcak (na stabilizacji)
bilansie kaloryczny = jadle-2000-cwiczenia = -1000 kcak (na redukcji 1 kg/tydzień)
** nawodnienie liczę jako 0,035*waga liczona w litrach i to u mnie 0,035*74=2,6 l
*** struktura jadła najlepiej wg dietki Vitalii lub licząc sanemu przyjmując zalecany podział
tłuszczy-30% ,białek 20% i węglowodanów 50%
co np przeliczam przy moim narzuconym sobie poziomie kal. jadła-2000kcal i kaloryczności 1 gr. tłuszcz- 9 kcal ;białka -4 % ; węglowodany 4kcal staram się przestrzegać :
tłuszcze-66gr.;białka--100gr. ;węglowodany -250gr. przy założonym poziomie kaloryczności
uwzględniając minimalną ilość cukrów, soli, białego pieczywa, makaronów, alkoholi, tłuszczy nasyconych i trans
**** średnie narastająca tygodniowego wypełnienia założeń to średnia z wyników kolejnych zaliczonych tygodni od początku roczku