Takie spagetii jest bardzo smaczne. Posiłek jest sycący i zaspokaja moje zachcianki na "kwaśne". Polecam szczególnie aby jeść to na gorąco i od razu świeże.
Bardzo dobrze nadaje się jako kolacja. Posiłek typowo węglowodanowy.Danie można jeść stosując dietę Montignac.
Składniki:
- łyżka oliwy z oliwek
- pół świeżego chilli
- ząbek czosnku
- 1 cm świeżego imbiru
- porcję ciemnego spagetii
- pół opakowania kapusty kiszonej
Wykonanie:
Na patelnię dajemy troszkę oliwy z oliwek i smażymy posiekamy w drobą kosteczkę: czosnek, chilli i imbir. Kiedy to już się zarumieni i zasmaży dodajemy kapustę kiszoną aby nabrała temperatury i przeszła tymi smakami. Całość przez chwile smażymy i wyłączamy. Osobno gotujemy Spagetii al dente, po czym płuczemy najpierw zimna woda aby usunąć ewentualna "tą śliską warstwę" a później gorącą aby jeść na ciepło.
Podajemy wszystko na talerz. Gotowe! Smacznego