Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Jajecznica z serem feta, oliwkami, pomidorem,
bazylia i czosnkiem



Pyszne danie nadające się, jako posiłek tłuszczowy wg zasad Montignaca na I Fazie.
Jajecznica pyszna i świetnie komponuje się do obiadu z mieszanką sałat wymieszaną dodatkowo ze starą marchewką.  Polecam!

Skład:

- 3 jajka

- słoiczek sera feta z oliwkami w zalewie

- 1 pomidor

- gałązka świeżej bazylii

- ząbek czosnku

- pieprz (bez soli, ponieważ ser feta jest już słony)

Przygotowanie:

1.       Odcedzamy ser feta  z oliwkami

2.       Kroimy w drobną kosteczkę pomidora

3.       Drobno siekamy bazylię oraz czosnek

4.       Na patelnie wrzucamy wszystkie składniki i czekamy  aż jajko się zetnie

5.       Gotowe, smacznego

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.