Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Spagetii z kapusta kiszona


Takie spagetii jest bardzo smaczne. Posiłek jest sycący i zaspokaja moje zachcianki na "kwaśne". Polecam szczególnie aby jeść to na gorąco i od razu świeże. 

Bardzo dobrze nadaje się jako kolacja. Posiłek typowo węglowodanowy.
Danie można jeść stosując dietę Montignac. 

Składniki:
- łyżka oliwy z oliwek
- pół świeżego chilli
- ząbek czosnku
- 1 cm świeżego imbiru
- porcję ciemnego spagetii
- pół opakowania  kapusty kiszonej

Wykonanie:

Na patelnię dajemy troszkę oliwy z oliwek i smażymy posiekamy w drobą kosteczkę: czosnek, chilli i imbir. Kiedy to już się zarumieni i zasmaży dodajemy kapustę kiszoną aby nabrała temperatury i przeszła tymi smakami. Całość przez chwile smażymy i wyłączamy. Osobno gotujemy Spagetii al dente, po czym płuczemy najpierw zimna woda aby usunąć ewentualna "tą śliską warstwę" a później gorącą aby jeść na ciepło. 
Podajemy wszystko na talerz. Gotowe! Smacznego

  • HappyWay

    HappyWay

    12 czerwca 2015, 20:14

    Kurczę nie wiem czy na kolacje dobre są same węglowodany :PPP ale na obiad zjadłabym chętnie

  • aska1277

    aska1277

    12 czerwca 2015, 17:58

    Ciekawe

  • sangwiniczek

    sangwiniczek

    12 czerwca 2015, 17:44

    Dzięki iwonaanna2014

  • iwonaanna2014

    iwonaanna2014

    12 czerwca 2015, 17:41

    Fajne :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.