Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Bigos po mojemu


Bardzo fajna alternatywa bigosu na kolację. Bigos lekki i z niskim IG.  Pasuję do pierwszej fazy wg zasad Montignaca


Składniki:
- mała główka kapusty stożkowej
- 500 g kapusty kiszonej
- słoiczek białej fasolki w sosie pomidorowym
- 5 pomidorów świeżych
- koncentrat pomidorowy (ja użyłam Turecki i się sprawdził)
- pół szklanki czerwonej soczewicy
- ząbek czosnku
- listek bobkowy i ziele angielskie
- sól i pieprz

Przygotowanie:
- kapustę stożkową siekamy

- kapustę kiszoną odsączamy z wody i płuczemy a następnie kroimy

- Obie kapusty gotujemy osobno 

- pomidory kroimy na małe kawałki i smazymy na patelni bez tłuszczu

-  kapustę słodką doprawiamy przyprawami, dodajemy pomidory i kapustę kiszoną, oraz białą fasolkę razem z sosem, oraz koncentrat pomidorowy. 

- soczewicę czerwoną gotujemy w osobnym garnuszku, aż się rozgoruję. Następnie bardzo dobrze przecedzić i dodać do bigosu aby go zagęścić

- Gotowe, smacznego. 








© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.