Składniki:
- średni kalafior (1szt)
- jogurt naturalny "Boer land - biologish"
- 2 główki czosnku
- cebula
- vegetta, ziele angielkie, listek bobkowy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
-Kalafior podzielić na pół, pierwszą połowę drobno posiekać, bo będzie "pływać" w zupie
Druga połowa może być już pokrojona grubiej bo idzie na zmiksowanie w blenderze.
Druga połowa może być już pokrojona grubiej bo idzie na zmiksowanie w blenderze.
- W średnim garnku zagotować do połowy wodę, dodać vegette
ziele angielskie i listek bobkowy
- Gdy zakipi dodać duże kawałki kalafiora, pokrojoną na ćwiartki cebulę i drobno posiekany czosnek
- Gdy kalafior się już ugotuję, wyłowić go z zupy i wrzucić do blenderu i zmiksować
- Resztę zupy przecedzić a następnie dodać do niej już zmiksowany kalafior
- do tak przyrządzonej zupy dodać malutkie kawałki kalafiora i podgotować je aby były miękkie
- na koniec dodać szklankę jogurty naturalnego i posypać koperkiem
- Gotowe, smacznego :)