Danie idealnie nadające się do posiłków tłuszczowych (ze
względu na ser feta oraz oliwę, w której jest zaprawiony). Surówkę można jeść
bez żadnych dodatków, ponieważ sama w sobie ma wyśmienity smak, a dzięki
pieczarkom i serze feta nie potrzebuje do siebie dodatków. Sałatka idealnie
nadająca się, jako posiłek do pracy. Danie wykorzystuję w diecie Montignac w fazie
I.
Składniki:
- pół ogórka
- pół pomidora
- 2 x marchewka
- 1 słoiczek z serem feta w przyprawach
- ¼ opakowania z mieszanką sałat
- ½ słoiczka pieczarek w zalewie
- dwie gałązki świeżej bazylii
- jeden malutki ząbek czosnku
- pieprz, (bez soli, ponieważ ser feta już jest słony)
Przygotowanie:
1. Ogórek, marchewkę obrać
2. Odcedzić ser feta oraz pieczarki z zalewy
3. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
4. Pomidora i ogórka pokroić w kosteczkę
5. Bazylię i czosnek posiekać drobno
5. Wszystko razem wymieszać
6. Gotowe, smacznego!