Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Kwark z serem feta i cebulą


Pyszny posiłek, który bardzo mi przypadł do gustu jako "przekąska". IG tego produktu jest niewielkie, dlatego można go spokojnie jeść nawet na kolację. Jeśli ugotuję posiłek nisko-węglowodanowy i brakuje mi po nim sytości ten oto danie pomoże mi uzupełnić niedobory sytości w organizmie i po nim wstaje już szczęśliwa i najedzona od stołu. Danie można stosować podczas diety Montignac. 


Skład:
- 1/2 opakowania sera feta
- kilka łyżek kwarku lub bardzo gęstego jogurtu naturalnego
- jedna mała cebula
- pieprz

Wykonanie:
1. Ser feta kroimy w kosteczkę. 
2. Dodajemy kilka łyżek kwarku
3. Cebulę siekamy w drobna kosteczkę i dodajemy do reszty.
4. Wymieszać i dodać pieprzu.
5. Smacznego. 

  • Miki22s

    Miki22s

    12 stycznia 2014, 15:28

    Aż muszę wypróbować

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.