- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Alergia na mleko, przekonanie na temat szkodliwości mleka, czy zwyczajna awersja? Z jakiegokolwiek powodu nie zdecydujemy się na unikanie nabiału musimy...
Czytaj wpisMorwa biała znana jest od lat. Mówi się, że pomaga regulować poziom cukru we krwi, ułatwia odchudzanie, wzmacnia odporność. Ale ile w tym prawdy?
Czytaj wpisCzerwone winogrona to bardzo zdrowy owoc, wiemy to nie od dziś. Okazuje się jednak, że pijąc sok lub wino z winogron możemy też zadbać o linię....
Czytaj wpisOgranicz czerwone mięsa w diecie, czytamy w każdych zaleceniach. Okazuje się jednak, że tego typu rady nie są bezpodstawne. Sprawdź ile mięsa...
Czytaj wpisMleko zgodnie z opublikowanymi w 2014 roku zaleceniami może być szkodliwe. Czy warto ufać takim zasadom?Jak uchronić się przed nowotworem?
Czytaj wpisMakaron pszenny, gryczany, ryżowy, a może warzywny? Każdy ma swoje zalety i niepowtarzalny smak. Gryczany dostarczy najwięcej składników...
Czytaj wpisSmalec do smażenia czy gotowania był wykorzystywany przez wiele lat. Nasze babcie i prababcie nie wyobrażały sobie kuchni bez smalcu. W ostatnich...
Czytaj wpisBataty, czyli słodkie ziemniaki są cenione za działanie przeciwzapalne, antynowotworowe oraz wzmacniające układ krwionośny. Coraz częściej możemy...
Czytaj wpisMasło to w zasadzie czysty tłuszcz. Chociaż ma niewątpliwie pewną wartość odżywczą, niekiedy należy z niego zrezygnować. Jest to...
Czytaj wpisKiszone ogórki i kapusta to świetna alternatywa świeżych warzyw, zwłaszcza zimą. Zawierają sporo witaminy C, błonnika i korzystnych bakterii....
Czytaj wpisDarmowa Diagnoza Dietetyczna
Sprawdź za darmo kiedy schudniesz