Ostatnio dodane zdjęcia

O mnie

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 11784
Komentarzy: 16
Założony: 1 lipca 2022
Ostatni wpis: 14 listopada 2024

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
Nerd-Witch

kobieta, 40 lat, Bielsko-Biała

160 cm, 69.00 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

7 października 2024 , Skomentuj

Sobota 05/10/24

Menu własne: 

śniadanie 10:00: granola z miodem i orzechami, jogurt naturalny, borówki amerykańskie (470 kcal)

II śniadanie 12:00: świeżo wyciskany sok z pomarańczy (111 kcal)

obiad 14:00: gulasz warzywny z bakłażanem, pieczarkami, pomidorami z makaronem risoni i serem grana padano z natką pietruszki (439 kcal)

podwieczorek 16:00: jablko i pomarańcza (241 kcal)

kolacja 17:00: gulasz warzywny z bakłażanem, pieczarkami, pomidorami z makaronem risoni i serem grana padano z natką pietruszki (439 kcal) wino białe wytrawne (99 kcal)

4 października 2024 , Skomentuj

Piątek 04/10/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 10:00: pasta jajeczna z awokado i szpinakiem, pieczywo żytnie z czarnuszką, pomidor (383 kcal) herbata earl grey + 1/2 łyżeczka miodu, kawa czarna bez cukru

II śniadanie 12:00: domowy deser a'la Monte (236 kcal)

obiad 14:00: kotlecik z batatów i białej fasoli z sosem tatarskim i kolorową komosą ryżową, surówka coleslaw (455 kcal)

podwieczorek i kolacja 17:00: sałatka grecka (233 kcal) i cytrynowa zupa azjatycka z makaronem sojowym (238 kcal)


3 października 2024 , Skomentuj

Czwartek 03/10/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 10:00: jogurt naturalny z gryczana granolą i jabłkiem (388 kcal) herbata earl grey + 1/2 łyżeczki miodu, kawa czarna bez cukru

II śniadanie 12:00: zielone smoothie warzywne z awokado, szpinaku, ogórka i soku z cytryny (127 kcal)

obiad 14:00: vege pełnoziarniste spaghetti po bolońsku z zielonym groszkiem (387 kcal)

podwieczorek i kolacja 17:00: placuszki jarmużowe z dipem z sera pleśniowego (196 kcal), kanapka z hummusem, harissą, ogórkiem i rzodkiewką (347 kcal) jabłko

2 października 2024 , Skomentuj

Środa 02/10/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 8:30:  razowa bułka z twarożkiem i tatarem z suszonych pomidorów (392 kcal) herbata earl grey + 1/2 łyżeczki miodu

II śniadanie 12:00: pudding chia z musem rabarbarowo-truskawkowym (175 kcal)

obiad 17:00: klopsiki roślinne w sosie koperkowym z kaszą pęczak i modrą duszoną kapustą (381 kcal)

podwieczorek i kolacja 19:30:  pieczywo chrupkie z guacamole i kolorową papryką (188 kcal);  sałatka tajska z warzywami i prażoną ciecierzycą w sosie fistaszkowym (347 kcal)

30 września 2024 , Skomentuj

Wtorek 01/10/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 10:00: razowe naleśniki z serkiem ziołowym, roszponką i kalarepką (397 kcal)

II śniadanie 12:00: sernik z musem orzechowo-kawowym, kawa czarna bez cukru(185 kcal)

obiad 14:00: makaron razowy a'la "primavera" z zieloną fasolką szparagową, cukinią, papryką i parmezanem (384 kcal)

podwieczorek i kolacja 17:00: krem z zielonych warzyw z migdałami (221 kcal) i ratatouille z zieloną soczewicą i pełnoziarnistym pieczywem (299 kcal)

30 września 2024 , Skomentuj

Poniedziałek 30/09/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 10:00: pasta z białej fasoli i śliwki, pełnoziarniste pieczywo, ogórek kiszony (371 kcal)

II śniadanie 12:00: jogurtowy deser z kakaową granolą i sosem z owoców leśnych (235 kcal)

obiad 14:00: falafel z sosem kuminowym, kaszą pęczak i warzywami (437 kcal)

podwieczorek i kolacja 17:00: wytrawne muffinki z papryka i serem cheddar (229 kcal), sałatka z camembertem, warzywami i cytrynowym vinegrette (277 kcal)


30 września 2024 , Skomentuj

Niedziela 29/09/24

Menu własne:

śniadanie: pieczywo razowe z masłem, serem feta, pomidorami i czerwona cebulką

przekąska: maliny

obiad: makaron risoni z pikantnym sosem pomidorowym i klopsikami warzywnymi, marchewka duszona na maśle, surówka z kiszonej kapusty

kolacja: jabłko

Ciało: masaż szczotką na mokro, kąpiel z solą lawendową + olejek do ciała

30 września 2024 , Skomentuj

Sobota 28/09/24 

Menu własne:

śniadanie: pieczywo razowe z masłem, serem feta, pomidorami i czerwoną cebulką, yerba

przekąska: orzechy nerkowca

obiad: pizza margherita z podwójna mozzarellą na cienkim cieście

porter bałtycki 0,5l


27 września 2024 , Skomentuj

Piątek 27/09/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 9:30: pełnoziarnisty naleśnik z serkiem mascarpone i domową konfiturą wiśniową z chia, kawa czarna bez cukru (395 kcal)

II śniadanie 11:30: świeże warzywa z dipem z ricotty (152 kcal)

obiad: 14:00: gulasz warzywny z boczniakami i kaszą gryczana niepaloną (343 kcal)

podwieczorek i kolacja 17:00: twarożek z bazylią, rzodkiewką i żytnim pieczywem (369 kcal)  i sałatka caprese (236 kcal),  jabłko, wino czerwone młode 1/2 kieliszka

26 września 2024 , Skomentuj

Czwartek 26/09/24

Menu z cateringu VEGE niski IG 1500 kcal:

śniadanie 9:30: serek śmietankowy z ogórkiem, papryką i bułką razową (417 kcal)

II śniadanie 11:30: deser malinowy z mascarpone i musli (216 kcal)

obiad: 14:00: makaron razowy w sosie śmietanowym z brokułem, suszonymi pomidorami i soją (404 kcal)

 podwieczorek i kolacja 17:00: placuszki warzywne w pikantnym sosie pomidorowym (199 kcal) i vege fasolka po bretońsku (282 kcal), jabłko


© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.