- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Znajomi (60)
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 39174 |
Komentarzy: | 122 |
Założony: | 19 stycznia 2013 |
Ostatni wpis: | 28 grudnia 2014 |
Puszysty omlet z samych jaj :)
Kotleciki z kurczaka z puree
ziemniaczano-brokułowym
Spaghetti Carbonara- coś dla łasuchów:)
Byłabym wdzięczna za wsparcie!
Tanie gotowanie- domowe BELRISO
Tanie gotowanie- puree z marchwi i ziemniaków
Tanie gotowanie- omlet jajeczny na słodko
Witam po długim weekendzie!:)
Panie i panowie...
Makaron z pesto (4 duże porcje)
Składniki:
Makaron spaghetti (u mnie z pszenicy durum): 400 g surowego; 1300 kcal; 3 zł
Pesto w słoiczku (do nabycia np. w netto, Lidlu, Tesco): 190 g; 760 kcal; 5 zł
Szynka babuni, wiejska itp.(2 duże plastry lub 4 male): 70 kcal; 1.5 zł
Pomidor: 2 sztuki; 30 kcal; 1 zł
Koszt porcji: 2,65 zł
Kaloryczność porcji: 540 kcal
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę i pomidory kroimy w kosteczkę.
Gdy makaron będzie al dente odcedzamy go, a następnie ponownie wrzucamy do garnka. Do makaronu dodajemy cały słoiczek pesto oraz pokrojona szynkę i pomidory.
Możemy już jeść!:)