Witam po długim weekendzie!:)
Panie i panowie...
Makaron z pesto (4 duże porcje)
Składniki:
Makaron spaghetti (u mnie z pszenicy durum): 400 g surowego; 1300 kcal; 3 zł
Pesto w słoiczku (do nabycia np. w netto, Lidlu, Tesco): 190 g; 760 kcal; 5 zł
Szynka babuni, wiejska itp.(2 duże plastry lub 4 male): 70 kcal; 1.5 zł
Pomidor: 2 sztuki; 30 kcal; 1 zł
Koszt porcji: 2,65 zł
Kaloryczność porcji: 540 kcal
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę i pomidory kroimy w kosteczkę.
Gdy makaron będzie al dente odcedzamy go, a następnie ponownie wrzucamy do garnka. Do makaronu dodajemy cały słoiczek pesto oraz pokrojona szynkę i pomidory.
Możemy już jeść!:)
naste
7 stycznia 2014, 22:23Genialny pomysł :D Będę musiała wypróbować :P
ObrazonaZona
7 stycznia 2014, 12:51Wygląda smakowicie. I do tego proste w przygotowaniu :)