Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Tanie gotowanie - 4


Witam po długim weekendzie!:)

Panie i panowie...

Makaron z pesto (4 duże porcje)

Składniki:

Makaron spaghetti (u mnie z pszenicy durum): 400 g surowego; 1300 kcal; 3 zł

Pesto w słoiczku (do nabycia np. w netto, Lidlu, Tesco): 190 g; 760 kcal; 5 zł

Szynka babuni, wiejska itp.(2 duże plastry lub 4 male): 70 kcal; 1.5 zł

Pomidor: 2 sztuki; 30 kcal; 1 zł

Koszt porcji: 2,65 zł 

Kaloryczność porcji: 540 kcal

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę i pomidory kroimy w kosteczkę.

Gdy makaron będzie al dente odcedzamy go, a następnie ponownie wrzucamy do garnka. Do makaronu dodajemy cały słoiczek pesto oraz pokrojona szynkę i pomidory.

Możemy już jeść!:)

  • naste

    naste

    7 stycznia 2014, 22:23

    Genialny pomysł :D Będę musiała wypróbować :P

  • ObrazonaZona

    ObrazonaZona

    7 stycznia 2014, 12:51

    Wygląda smakowicie. I do tego proste w przygotowaniu :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.