Cześć!:)
Ostatnio próbuję się wkupić w laski diety i coraz bardziej kombinuje z potrawami:) I coraz lepiej mi idzie!
Dzisiaj pokażę Wam śniadanko, które właśnie wcinam :) Szkoda, że wcześniej tego nie odkryłam bo jest baaardzo smaczne!:)
DOMOWE BELRISO Z MUSEM WIŚNIOWYM
Składniki:
torebka ryżu: 0,7 zł; 300 kcal
półtorej szklanki mleka: 1zł; 150 kcal
pół łyżeczki cukru: 10 kcal
mus wiśniowy: wykorzystałam połowę, czyli 50g: 1 zł; 50 kcal
RAZEM KCAL: 510
KOSZT: 2,70 zł
Sposób przygotowania:
Ryż wysypujemy z woreczka do garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy na niewielkim ogniu bardzo często mieszając (warto jest mieć garnek z podwójnym dnem!). Gdy ryż już napęcznieje zdejmujemy go z ognia i odstawiamy na kilka/kilkanaście minut aby jeszcze bardziej napęczniał. Po tym czasie dodajemy cukier, wykładamy do miseczki i dodajemy mus wiśniowy/ jabłkowy/ czekoladę/ cynamon czy cokolwiek na co macie ochotę!:)
P.S
Ja taką porcję jem na 2 razy:)
Smacznego!!:)
aqunieszka
25 grudnia 2016, 18:12Uwielbiam belriso, teraz pojawiły się nowe smaki, dla odmiany przy braku czasu kupuję czasami #przyjemniejzbelriso
zgagaaa
31 stycznia 2014, 20:22Pyszności :) NIgdy takiego ryżu nie jadłam, a deserki Belriso uwielbiam!
beatka2789
31 stycznia 2014, 10:42Też uważam że lepiej trochę niż wcale. Pozatym nie wiem ile się mi wybieliły bo nie umiałm ocenić stopnia:-)
Elizabeth250
31 stycznia 2014, 09:53Kilka dni temu zrobilam Twoje kotleciki z marchi, troche zmodyfikowalam (dodalam ciecierzyce i sporo pikantnych przypraw). Wyszly super - podalam z sosem grzybowym :)
naste
31 stycznia 2014, 09:53Będę musiała zrobić :P