Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Tanie gotowanie -3


Witam ponownie:)

Nie chciałam robić jednego, ogromnego wpisu, żeby przepis na obiad nie zaginął w gąszczu spowiedzi.

Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić pyszny obiad- lekki, świeży, idealny na okres po swiateczno-sylwestrowym obżarstwie!:)

Makaron z sosem brokułowym (2 porcje)

Składniki:

Makaron świderki (biedronka, żytni; 2 szklanki ugotowanego): 268 kcal; 1 zł
Brokuły mrożone (opakowanie): 70 kcal; 3 zł
3 łyżeczki serka topionego (ja wybrałam taki z szynka): 48 kcal; 0.5 zł
3 łyżki jogurtu naturalnego : 45 kcal; 0,5 zł
2 łyżki migdałów w płatkach: 100 kcal; 0.5 zł
łyżeczka masła: 71 kcal; 0.1 zł
pomidor: 26 kcal; 0,5 zl
przyprawy (ja użyłam jedynie Vegety): 0,1 zl

RAZEM KCAL: 628 kcal
1 PORCJA: 314 kcal

KOSZT 1 PORCJI: 3,10 zł 

Sposób przyrządzenia:


Brokuły gotujemy w osolonej wodzie LUB na parze (jeżeli na parze to przyprawiamy je dopiero podczas blendowania).

Gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Gdy brokuły są już miękkie miksujemy je razem z serkiem, jogurtem i przyprawami.

W międzyczasie prażymy migdały na masełku, aż uzyskają złocisty kolor.

Pomidorka kroimy w drobna kosteczkę.

Ugotowany makaron polewamy sosem brokułowym, a następnie posypujemy świeżymi pomidorami i prażonymi migdałami.


SMACZNEGO!:)
  • chiddyBang

    chiddyBang

    4 stycznia 2014, 00:03

    Uwielbiam te Twoje notki ;) Czekamy na więcej! ;)

  • dziiiik

    dziiiik

    3 stycznia 2014, 18:35

    Kopiuję przepis, bo wygląda świetnie :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.