- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Znajomi (60)
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 39179 |
Komentarzy: | 122 |
Założony: | 19 stycznia 2013 |
Ostatni wpis: | 28 grudnia 2014 |
Risotto z warzywami i kurczakiem
Składniki (na 4 duże porcje):
- 2 torebki ryżu (1,5 zł; 600 kcal)
- pojedyncza pierś z kurczaka (4 zł; 200 kcal)
- mieszanka warzyw mrożonych (3 zł; 150 kcal)
- 1/ 3 groszku z puszki (opcjonalnie; 2,5 zł; 30 kcal)
- bulion z warzyw ( w moim przypadku zrobiony z kostki; 0,5 zł; 30 kcal)
- łyżeczka oleju (0.1 zł?; 90 kcal)
Przygotowanie:
- do wrzącej, osolonej wody wrzucamy ryz i gotujemy al dente
- na patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę. Gdy będzie już złocisty dorzucamy mrożone warzywa i odsączony groszek. Zalewamy woda i dodajemy kostkę rosołową ( bądź zalewamy przygotowanym bulionem). Gdy warzywa będą już dobre, a bulion odparuje dodajemy ryz. Całość doprawiamy do smaku według własnych upodobań ( mnie już nic więcej do szczęścia nie trzeba:D)
Koszt całości: 11,60 zł
Koszt porcji: 2,9 zł
Wartość kaloryczna porcji: 275 kcal
Smacznego!