Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 25742
Komentarzy: 26
Założony: 23 lipca 2012
Ostatni wpis: 21 czerwca 2013

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
katia999999

kobieta, 35 lat, Warszawa

164 cm, 61.00 kg więcej o mnie

Wpisy w pamiętniku

23 marca 2013 , Komentarze (1)

1 główka niewielkiej młodej kapusty
2 średnie pomidory
2-3 ogórki albo małosolne albo kiszone
koperek , sól , pieprz , oliwa

Kapustę kroimy dość drobno , posypujemy solą w takiej ilości jaką lubimy i ugniatamy rękoma . Pod wpływem tych zabiegów po odstawieniu na jakieś 10-15 minut wspaniale zmięknie. Dodajemy resztę pokrojonych składników i przyprawy , mieszamy.

http://vegejustyna.blogspot.com/2011/06/rewelacyjna-surowka-z-modej-kapusty.html

23 marca 2013 , Skomentuj

surówka z białą kapustą

1/4 główki białej kapusty
1 żółta papryka
1 duża marchewka
1 gałązka natki pietruszki
sól, pieprz , sok z cytryny , oliwa

Kapustę drobno pokroić , posolić i podusić rękoma by zmiękła. Dodać startą marchewkę , drobno pokrojoną paprykę i pietruszkę. Przyprawić.

http://vegejustyna.blogspot.com/2012/04/stara-kapusta-w-nowej-odsonie-surowka-z.html

23 marca 2013 , Skomentuj

SAŁATKA ZE SŁODKIEJ KUKURYDZY
Składniki:

1 duża kolba słodkiej kukurydzy

1/2 czerwonej słodkiej papryki, pociętej

1 duży dojrzały pomidor pocięty w kostki

3 łyżki stołowe zmielonej natki z pietruszki

1 łodyga selera, pocięta w kostki

1/4 szklanki słodkiej czerwonej cebuli, posiekać

Sposób przyrządzania:
Opłukać wszystkie ww. warzywa, wyłuskać nasiona z kolby kukurydzy, pociąć na kostkę: pomidor, seler, posiekać ww. paprykę oraz cebulę, zmielić natkę z pietruszki. Wsypać ww. do miski, przykryć, wstawić do lodówki, w tym czasie przygotowywać przybranie z awokado.
Wskazówka: Surowa słodka kukurydza (stadium woskowe) jest smakowita prosto z kolby lub po wyłuskaniu. Po prostu oczyść, umyj i delektować się!

22 marca 2013 , Komentarze (1)



MARYNATA:


4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2,5 łyżki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki papryki w proszku
0,5 łyżeczki soli 
0,25 łyżeczki pieprzu cayenne
2,5 łyżeczki proszku cebula
2,5 łyżeczki proszku cebula
0,5 łyżeczki bazylii
0,5 łyżeczki oregano

+
 cukinia


Cukinię poszatkować na bardzo cienkie plasterki. Składniki na marynatę wymieszać, dodać cukinię i ponownie wymieszać.
Wysuszyć w dehydratorze.

http://cudownediety.blogspot.com/2012/02/chipsy-witarianskie-raw-food.html

22 marca 2013 , Skomentuj

LINKI (Raw/Wege)

http://cudownediety.blogspot.com/p/przepisy-z.html
http://surowadieta.pl/
http://badzweganinem.blox.pl

We wpisach przepisy, które znam/ zwróciły moją uwagę.

http://vivalavita.pl/osobisty-dietetyk.html
http://www.skworcu.com.pl/pl_o-firmie,1.html

http://mynewroots.org/site/  (ang)

http://www.surowo.pl/dieta-surowo

http://mojakuchniamalutka.blogspot.com

22 marca 2013 , Skomentuj

Składniki:

-pieczarki

-groszek zielony z puszki

-oliwki

-awokado

-przyprawy do smaku ?sól, pieprz

-oliwa

Przygotowanie:

Pokroić warzywa i wymieszać. Dodać przyprawy i trochę oliwki. Można jeść z chlebem, grzankami natartymi ząbkiem czosnku, albo jako nadzienie do kanapek.

http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2


22 marca 2013 , Skomentuj

Składniki:

  • Garść szpinaku
  • Ogórek
  • Oliwki
  • Awokado
  • Orzechy włoskie
  • Oliwa z oliwek
  • Limonka
  • sól

Wymieszać szpinak, pokrojony ogórek, awokado, oliwki i orzechy i przyprawić sokiem z limonki, solą etc.


22 marca 2013 , Komentarze (1)


Zamiast miseczek, możemy użyć łupinek przekrojonych na pół i wydrążonych awokado. Wyglądają oryginalnie i są bardzo ekologiczne:)

Składniki:

  • 1 awokado
  • mała cukinia
  • pół papryki
  • 1 pomidor
  • sól

Połówkę awokado i kawałek cukinii miksujemy na sos. Pozostałe warzywa kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy razem z sosem, dodajemy odrobinę soli morskiej, ewentualnie pieprzu czy ziół . Uzyskaną masą wypełniamy skorupki z awokado. Podajemy z przybraniem.

http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?834919


22 marca 2013 , Komentarze (1)



Sałatka z cukinią

Składniki:

  • 2 ogórki kiszone
  • Mała cukinia
  • Awokado
  • Pietruszka
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Cytryna
  • Pestki słonecznika

Sposób przygotowania:

Zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, cukinię i ogórka kiszonego.

Pokroić awokado i pietruszkę.

Wymieszać wszystko, dodać oliwę z oliwek, przyprawy, sok z cytryny i posypać pestkami słonecznika.


http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?834919

22 marca 2013 , Skomentuj

Składniki:

  • brokuł
  • duże kiełki, np. z soi lub bambusa, słonecznika
  • oliwki zielone
  • ogórek zielony
  • ogórek kiszony
  • awokado
  • płatki migdałowe
  • odrobina chrzanu, oleju lnianego i śmietanki sojowej

Sposób wykonania: zagotować przez chwilę brokuł i wystudzić (nie może być miękki, tylko raczej sparzony.) Pokroić go na drobno oraz pokroić awokado, ogórki, oliwki, pokruszyć kiełki, połączyć wszystko razem, dosypać płatków migdałowych i zrobić sos, mieszając kilka łyżeczek chrzanu z łyżką oleju lnianego i dodać śmietanki sojowej. Polać lub zmieszać z sałatką.

?

http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?834919

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.