- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Znajomi (2)
Ulubione
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 25742 |
Komentarzy: | 26 |
Założony: | 23 lipca 2012 |
Ostatni wpis: | 21 czerwca 2013 |
kobieta, 35 lat, Warszawa
164 cm, 61.00 kg więcej o mnie
Rewelacyjna surówka z młodej kapusty
Surówka z białej kapusty i żółtej papryki
1 duża kolba słodkiej kukurydzy
1/2 czerwonej słodkiej papryki, pociętej
1 duży dojrzały pomidor pocięty w kostki
3 łyżki stołowe zmielonej natki z pietruszki
1 łodyga selera, pocięta w kostki
1/4 szklanki słodkiej czerwonej cebuli, posiekać
Sposób przyrządzania:Chipsy witariańskie z cukinii (raw food)
Sałatka warzywna (pieczarki, groszek, oliwki,
awokado)
Składniki:
-pieczarki
-groszek zielony z puszki
-oliwki
-awokado
-przyprawy do smaku ?sól, pieprz
-oliwa
Przygotowanie:
Pokroić warzywa i wymieszać. Dodać przyprawy i trochę oliwki. Można jeść z chlebem, grzankami natartymi ząbkiem czosnku, albo jako nadzienie do kanapek.
http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2
Składniki:
Wymieszać szpinak, pokrojony ogórek, awokado, oliwki i orzechy i przyprawić sokiem z limonki, solą etc.
Sałatka w łupinkach awokado !!
Zamiast miseczek, możemy użyć łupinek przekrojonych na pół i wydrążonych awokado. Wyglądają oryginalnie i są bardzo ekologiczne:)
Składniki:
Połówkę awokado i kawałek cukinii miksujemy na sos. Pozostałe warzywa kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy razem z sosem, dodajemy odrobinę soli morskiej, ewentualnie pieprzu czy ziół . Uzyskaną masą wypełniamy skorupki z awokado. Podajemy z przybraniem.
http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?834919
Sałatka z cukinią
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, cukinię i ogórka kiszonego.
Pokroić awokado i pietruszkę.
Wymieszać wszystko, dodać oliwę z oliwek, przyprawy, sok z cytryny i posypać pestkami słonecznika.
Składniki:
Sposób wykonania: zagotować przez chwilę brokuł i wystudzić (nie może być miękki, tylko raczej sparzony.) Pokroić go na drobno oraz pokroić awokado, ogórki, oliwki, pokruszyć kiełki, połączyć wszystko razem, dosypać płatków migdałowych i zrobić sos, mieszając kilka łyżeczek chrzanu z łyżką oleju lnianego i dodać śmietanki sojowej. Polać lub zmieszać z sałatką.
?
http://badzweganinem.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?834919