MARYNATA:
4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2,5 łyżki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki papryki w proszku
0,5 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu cayenne
2,5 łyżeczki proszku cebula
2,5 łyżeczki proszku cebula
0,5 łyżeczki bazylii
0,5 łyżeczki oregano
+
cukinia
2,5 łyżki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki papryki w proszku
0,5 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu cayenne
2,5 łyżeczki proszku cebula
2,5 łyżeczki proszku cebula
0,5 łyżeczki bazylii
0,5 łyżeczki oregano
+
cukinia
Cukinię poszatkować na bardzo cienkie plasterki. Składniki na marynatę wymieszać, dodać cukinię i ponownie wymieszać.
Wysuszyć w dehydratorze.
http://cudownediety.blogspot.com/2012/02/chipsy-witarianskie-raw-food.html
Caarmeen
22 marca 2013, 23:50fajny przepis, z pewnością spróbuję :D