« Powrót do wyników wyszukiwania

Acetylowana skrobia utleniona (E1451)

Grupa Funkcja Szkodliwość
Emulgator Stabilizująca, Emulgująca, Nośnik, Zagęszczająca Zalecana ostrożność
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania
Skrobia modyfikowana. Nie odnotowano skutków ubocznych stosowania tego składnika. Nie jest jednak do końca wiadomym czy substancja jest bezpieczna, zwłaszcza dla niemowląt.
Zastosowanie
Żywność: wyroby cukiernicze, owoce konserwowe.
Podobne z tej grupy
Acetylowana skrobia E1420
Estry glicerolu i kalafonii ekstrakcyjnej roślinnej E445
Estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego E477
Fosforan monoskrobiowy E1410
Guma arabska E414
Mączka chleba świętojańskiego E410
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym E472a
Monolaurynian sorbitolu E493
Pektyny E440
Trifosforany E451