« Powrót do wyników wyszukiwania

Acetylowana skrobia utleniona (E1451)

Grupa Funkcja Szkodliwość
Emulgator Stabilizująca, Emulgująca, Nośnik, Zagęszczająca Zalecana ostrożność
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania
Skrobia modyfikowana. Nie odnotowano skutków ubocznych stosowania tego składnika. Nie jest jednak do końca wiadomym czy substancja jest bezpieczna, zwłaszcza dla niemowląt.
Zastosowanie
Żywność: wyroby cukiernicze, owoce konserwowe.
Podobne z tej grupy
Acetylowany adypinian diskrobiowy E1422
Agar E406
Guma arabska E414
Kwas alginowy E400
Metyloceluloza E461
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym E472c
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym E472d
Monooleinian sorbitolu E494
Polifosforany E452