« Powrót do wyników wyszukiwania

Acetylowana skrobia utleniona (E1451)

Grupa Funkcja Szkodliwość
Emulgator Stabilizująca, Emulgująca, Nośnik, Zagęszczająca Zalecana ostrożność
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania
Skrobia modyfikowana. Nie odnotowano skutków ubocznych stosowania tego składnika. Nie jest jednak do końca wiadomym czy substancja jest bezpieczna, zwłaszcza dla niemowląt.
Zastosowanie
Żywność: wyroby cukiernicze, owoce konserwowe.
Podobne z tej grupy
Acetylowana skrobia E1420
Acetylowany adypinian diskrobiowy E1422
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym E472a
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym E472d
Monooleinian sorbitolu E494
Pektyny E440
Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego E1450
Trifosforany E451
Tristearynian polioksyetylenosorbitolu E436
Winian stearylu E483