« Powrót do wyników wyszukiwania

Acetylowana skrobia utleniona (E1451)

Grupa Funkcja Szkodliwość
Emulgator Stabilizująca, Emulgująca, Nośnik, Zagęszczająca Zalecana ostrożność
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania
Skrobia modyfikowana. Nie odnotowano skutków ubocznych stosowania tego składnika. Nie jest jednak do końca wiadomym czy substancja jest bezpieczna, zwłaszcza dla niemowląt.
Zastosowanie
Żywność: wyroby cukiernicze, owoce konserwowe.
Podobne z tej grupy
Alginian potasu E402
Estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu E475
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym E472b
Monooleinian polioksyetylenosorbitolu E433
Monopalmitynian sorbitolu E495
Octan izomaślanu sacharozy E444
Polirycynooleinian poliglicerolu (PGPR) E476
Sacharoglicerydy E474
Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego E1450
Termoutleniony olej sojowy z mono- i diglicerydami kwasów tłuszczowych E479b